Yangın Kapısı Fiyatları Sırları

Wiki Article

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında hiçbir canipıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolay açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Eski binalarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (mektep, tuzakışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen Yangın Çıkış Kapısı beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının makul bir yalın dayanımı süresine mevla olması yahut yangın sırasında kötü intikalini engellemesi kabil standartlara amelî olmaları gerekmektedir.

Çıkış mesafelerinin bapdan allıkındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor mideindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, evetğmurlama sistemi sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nimsından ve Yangın Merdiveni Kapısı evetğmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.

Başkaca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri Yangın Kapısı destekler.

Elektrikler kesik başüstüneğunda dahi geceleri parlayan bir bünyeda olan bu yazgılar korkulu durumların yöntem göstericisidir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve mimarinıza %100 uyum sağlamlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle ehil sürdürmek; dayanıklı, bediiyat baplara en munis fiyatlarla mevla sürdürmek muhtevain İletişim birliksına tıklayarak personellerimizden yargılama bilim alabilirsiniz.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile fazlasıyla önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa bileğsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve ustalıkaretler kullanılır.

Report this wiki page